Welk boekhoudprogramma moet ik nemen?

Bent u opzoek naar een boekhoudprogramma voor uw eigen onderneming of voor de onderneming waarvoor u werkt, dan kunt u op internet kiezen uit een groot aantal verschillende programma’s. Maar welk boekhoudprogramma is geschikt en past bij u als boekhouder? En welk verschillen bestaan er tussen het ene boekhoudprogramma en het andere? Waar moet u goed op letten bij uw keuze?

Boekhoudprogramma

Allereerst kan onderscheid worden gemaakt tussen programma voor kleine en grote ondernemingen. Vaak zit het verschil in de functionaliteiten, koppelingen tussen bepaalde gegevens of het aantal gebruikers dat tegelijkertijd het programma kan gebruiken. Ook bestaan er volledig online programma’s, offline programma’s of een hybride vorm. Daarnaast is het belangrijk om naar de extra functionaliteiten van het boekhoudprogramma te kijken. Zo heeft het ene boekhoudprogramma de mogelijkheid om naast boekhouden direct te factureren en het andere programma de mogelijkheid om urenregistratie toe te passen of automatisch BTW aangiftes te doen. Over het algemeen is het mogelijk om een proefaccount aan te vragen om er zo achter te komen of het boekhoudprogramma past bij uw wensen.

Boekhoudprogramma

Hierbij een greep uit de verschillende programma’s:
Silvasoft; Dit programma biedt een compleet pakket bedrijfsadministratie waarbij diverse modules
online gekoppeld worden. Hierdoor kan de ondernemer in één programma boekhouden,
factureren, uren registeren enzovoort. De prijs maakt dit programma zeer geschikt voor kleine

e-Boekhouden.nl; Het programma is geschikt voor zowel starters, zzp’ers en MKB ondernemers. Voor
starters in het eerste ondernemersjaar is het programma gratis. Daarnaast wordt een gratis cursus
boekhouden aangeboden, zodat het programma voor iedereen geschikt is. In dit programma kan niet
met verschillende valuta worden gewerkt.

Exact online

Offective; Ook dit programma is het eerste jaar gratis voor startende ondernemers. Het systeem koppelt verschillend modules aan elkaar waardoor de gehele bedrijfsadministratie in één systeem is verwerkt. Het is met dit programma niet mogelijk de IB of VPB aangifte direct elektronisch te versturen.

Exact Online; dit programma geeft real time inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf en het relatiebeheer. Het pakket is zeer uitgebreid en biedt veel extra’s functionaliteiten, zoals de koppeling met KVK. Naast het basispakket zijn er ook programma’s speciaal voor de handel, productie en zakelijke dienstverlening. De kosten van dit pakket zijn aanzienlijk hoger.

Een online boekhoudprogramma heeft veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Met het online programma is enkel een computer, laptop of tablet nodig met een netwerkverbinding om toegang te krijgen tot je administratie. De administratie is veilig opgeslagen en zo beschermt tegen verlies, diefstal en brand. Ook zorgt een online boekhoudprogramma ervoor dat de administratie de wettelijke termijn bewaard blijft. Een ander belangrijk voordeel is de vindbaarheid van documenten zoals facturen. Naast betaalde programma’s bestaan er ook gratis programma’s. Echter zijn deze boekhoudprogramma’s vaak niet uitgebreid, missen functionaliteiten en zijn vaak onoverzichtelijk en ongebruiksvriendelijk. Daarom is het voor professioneel gebruik af te raden om geen gratis boekhoudprogramma te gebruiken. Bent u een boekhouder Rotterdam of omgeving en op zoek naar een geschikt programma. Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te onderzoeken welk boekhoudprogramma het meest geschikt is.

boekhouder Rotterdam

turkse boekhouder

Leave a Reply: