Blog

Read our latest update and news

Wij Tax 010 B.V.: Verhuisd naar een inspirerende locatie in de Spaanse Polder!

Rotterdam, 1 februari 2024 – Wij Tax 010 b.v., uw vertrouwde administratiekantoor in Rotterdam, is verhuisd naar een nieuwe, inspirerende locatie in de Spaanse Polder! We zijn nu te vinden in De Vlasfabriek aan de Overschieweg 10. Groei en uitbreiding De verhuizing is een gevolg van onze continue groei en uitbreiding van onze administratieve werkzaamheden. Read more »

Chatrobot artificial intelligence

Onze chatrobot is een krachtige tool die gebruikers in staat stelt om al hun boekhoudkundige vragen te stellen en meteen antwoord te krijgen. Bovendien wordt de chatrobot voortdurend geprogrammeerd met de nieuwste belastingfeiten, regelgeving, wetgeving en andere zaken met betrekking tot boekhouding. Onze chatrobot is speciaal ontworpen om ondernemers in staat te stellen snel en Read more »

Belastingplannen Voorjaarsnota aangevuld met informatie uit de brief van staatssecretaris Van Rij

De Voorjaarsnota 2024 schetst de contouren van de belastingplannen voor het komende jaar. In deze blog bespreken we de belangrijkste punten, aangevuld met de recente update van staatssecretaris Van Rij over box 3. Belastingtarieven Overige maatregelen Box 3

Update box 3-procedures en nieuw stelsel: Vertraging door procedures en complexiteit

In een recente brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Van Rij de stand van zaken toegelicht rondom box 3. De uitspraken van de Hoge Raad over de rechtmatigheid van de box 3-heffing laten langer op zich wachten dan verwacht. Dit heeft gevolgen voor zowel de aanslagen over 2021 als de invoering van het nieuwe Read more »

Minimumloon stijgt met 3,09% per 1 juli 2024: extra verhoging van 1,2% verworpen door Eerste Kamer

Minimumloon stijgt met 3,09% per 1 juli 2024: extra verhoging van 1,2% verworpen door Eerste Kamer Geen extra verhoging minimumloon: De Eerste Kamer heeft op 17 april 2024 gestemd tegen de wetsvoorstel om het wettelijk minimumloon per 1 juli 2024 met 1,2% te verhogen. Dit betekent dat de reguliere indexering van 3,09% de enige verhoging Read more »

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wat betekent dit voor ondernemers?

Goed nieuws voor werkgevers én werknemers: het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2% omhoog! Naast deze extra verhoging, vindt er ook de reguliere halfjaarlijkse indexatie plaats. Dit betekent dat het minimumloon per uur stijgt van €13,27 naar minimaal €13,43. Wat houdt de verhoging precies in? De exacte impact op uw portemonnee hangt Read more »

Zakelijke kosten aftrekken: Zo doe je het goed!

Als ondernemer zijn er tal van kosten die je maakt om je bedrijf draaiende te houden. Gelukkig mag je een groot deel van deze kosten aftrekken van je winst, waardoor je minder belasting betaalt. Maar welke kosten mag je nu precies aftrekken? En hoe doe je dat op de juiste manier? In deze blog ga Read more »

Aangifte inkomstenbelasting 2024 voor ondernemers en zzp’ers: de ins en outs

Het is weer die tijd van het jaar: de aangifte inkomstenbelasting. Als boekhouder weten we dat dit voor ondernemers en zzp’ers een extra uitdaging kan zijn. Er zijn immers nogal wat regels en wetten waar u rekening mee moet houden. Om u te helpen, hebben we de ins en outs van de aangifte inkomstenbelasting 2024 Read more »

De veranderingen voor zzp’ers in 2024: Belastingwijzigingen, urencriterium en meer!

Ben je zzp’er? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de veranderingen die in 2024 ingaan. In deze blog bespreken we de belangrijkste updates, waaronder de verlaging van de zelfstandigenaftrek, de mkb-winstvrijstelling en de onbelaste reiskostenvergoeding. 1. Zelfstandigenaftrek omlaag De zelfstandigenaftrek daalt in 2024 van €5.030 naar €3.750. Dit betekent dat Read more »

Box 3 in 2027: Wat zijn de verwachtingen?

De toekomst van box 3 is al jarenlang een hot topic. Het huidige systeem, met de forfaitaire rendementen, is al geruime tijd omstreden. In 2021 oordeelde de Hoge Raad dat dit systeem onrechtmatig is. Dit heeft geleid tot een zoektocht naar een nieuw, eerlijker belastingstelsel voor vermogen in box 3. In 2023 presenteerde het kabinet Read more »

Contractregels voor zzp’ers en werknemers

Als zzp’er of werknemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de veranderingen in contractregels die het kabinet wil doorvoeren. Een aanvullend pakket met maatregelen is onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd om de regels voor contracten met werknemers en zzp’ers aan te passen. In deze blog bespreken we de belangrijkste wijzigingen Read more »

[mwai_chatbot id="default"] Call Now Button